Ghid de întreținere a încălțămintei

1. Cum trebuie întreținută încălțămintea din piele ”Cristina” ?

Așa cum avem grijă de hainele noastre, le spălăm și le călcăm, așa trebuie să avem grijă și de încălțămintea pe care o purtăm. Iată câteva sfaturi utile pentru întreținerea încălțămintei din piele naturală:

  1. Curăță pantofii, cizmele sau botinele în fiecare zi. Este important să cureți pantofii în fiecare zi, dacă dorești să își păstreze prospețimea,iar în timp să nu se deterioreze. Mai întâi spala-le talpa. Chiar dacă mergi după ideea că ”nu are rost să o spăl că mâine tot îi voi murdări” să știi că, îngrijirea zilnică a tălpii te poate scuti de multe probleme. Cureți talpa cu un prosop sau o cârpă umezit/ă.  Mai întâi cureți partea de jos apoi împrejur. După ce ai termiat de curățat cu apă, cu un alt prosop uscat o ștergi bine.

  2. Apa nu trebuie să fie nici foare caldă și nici rece.

  3. Evită contactul direct cu apa.

  4. Pentru încălțămintea din piele naturală, specialiștii recomandă să folosești zilnic crème sau alte soluții pentru îngrire, toate însă, după ce folosești o cârpâ jilavă  pentru a înlătura mizeria de pe ele.

  5.  Dacă totuși vrei sa îi oferi un luciu încălțămintei din piele, după rutina de mai sus e suficient să folosești un burete special care îi oferă luciu. Îl găsești în comerț și poate fi salvatorul tău.

  6. Încălțămintea din piele naturală care s-a umezit în urma unei ploi, trebuie pusă la uscat cu talpa în sus, sau cu fermoarul deschis pentru a fi expusă aerului.

  7.  Nu usca încălțămintea udă în apropierea surselor de căldură precum calorifer, reşou, aerotermă, feon. În caz contrar, materialul se va usca, se va strânge şi, în timp, se va scoroji.

  8. Încălţămintea cu feţe de lac sau piele lăcuită se curăţă doar cu o cârpă aproape uscată, moale. Nu folosi niciodată apa caldă şi săpunul!

  9. Cizmele de iarnă îmblănite trebuie lustruite periodic. Încălţămintea de iarnă se păstrează în locuri ferite de soare sau umezeală, cu şan sau o formă de carton sau înăuntru.

  10. Dacă treci de la un sezon la altul, atunci e bine să cureți cizmele, să le păstezii în cutie și să le depozitezi la loc uscat.

513QyICz-NL.png